İş

ABD Pazar Öncesi: İstihdam raporu, üretim endeksi, İşçi Bayramı

Investing.com – Yatırımcılar bugün açıklanacak Ağustos ayı istihdam raporunu beklerken hisse senetleri dün kapanışa doğru düştü.

İkinci çeyrekte beklenenden düşük gayri safi yurt içi hasıla ve çekirdek enflasyona ilişkin son ekonomik veriler, yatırımcılara Fed’in faiz artırımlarının sonuna yaklaştığı konusunda umut veriyor. Çekirdek enflasyon Temmuz’da beklendiği gibi yıllık bazda Haziran’ın üzerinde yükseldi ancak yine de geçen yılın en yüksek seviyelerinin altında kaldı.

Faiz kararlarında verilerin oldukça etkili olacağını söyleyen Fed, bu raporları şu ana kadar attığı adımların etkili olmaya başladığının işareti olarak görebilir. Enflasyonu yıllık %2 büyüme oranına ulaştırmayı hedefleyen Fed, Eylül ayı toplantısında faiz artırımını erteleyebilir.

Vadeli işlem piyasaları büyük ölçüde böyle bir duraklamayı öngörürken, bazı vadeli işlem yatırımcıları yılı tamamlamak için Kasım ayında yüzde çeyreklik bir artış bekliyor.

Cuma günkü istihdam raporu, Fed’in gelecek ay alacağı kararlarda bir başka değerli faktör olabilir. İşe alım bu hafta beklenenden düşük gerçekleşti ve iş raporunun önceki aylara göre daha düşük düzeyde istihdam yaratması bekleniyor. Fed, sıkı istihdam piyasasının gevşemeye başladığına dair işaretler arıyor ve bu da enflasyonist baskının azaltılmasına yardımcı olacak.

Bugün piyasaları etkileyebilecek üç gelişme:

1. İstihdam raporu

Ağustos istihdam raporu Saat 15.30’da açıklanacak. Analistler, geçen ay 187.000 istihdam yaratan ekonominin geçen ay istihdam sayısını 170.000’e düşürmesini bekliyor. İşsizlik oranının yüzde 3,5 seviyesinde kalması bekleniyor.

2. İmalat endeksi

TSİ 17.00’de açıklanacak. ISM imalat endeksiBir önceki gösterge olan 46,4’e kıyasla 47 puan olması bekleniyor.

3. Personel Günü

ABD piyasaları Pazartesi günü İşçi Bayramı tatili nedeniyle kapalı olacak. New York’ta hisse senedi ve tahvil işlemleri Salı günü yeniden başlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu